IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дават 61 декара земя в Бояна за тренировъчна база на футболните национали

Строежът на базата ще продължи около две години половина и ще струва 12 млн. лв.

11:55 | 29.06.11 г. 3
Дават 61 декара земя в Бояна за тренировъчна база на футболните национали

Правителството е одобрило учредяване на безвъзмездно право на строеж върху недвижим имот - публична държавна собственост, в квартал "Бояна", ул. "Витошко лале" 16. Там ще се строи тренировъчна база за националните отбори по футбол, каза пред журналисти в Министерския съвет спортният министър Свилен Нейков, цитиран от БТА. Теренът е с площ 61 декара.

Строителството ще бъде на три етапа, като последователно ще се усвояват средства от УЕФА и ФИФА. Базата ще има и административна част и ще се използва през цялата година, защото ще има и закрита зала, подходяща и за други спортове, каза Борислав Михайлов, председател на Българския футболен съюз.

Строежът на базата ще продължи около две години половина и ще струва 12 млн. лева. Средствата на БФС ще бъдат около 10 на сто от тази сума, каза Михайлов.

До края на годината трябва да бъде взето решение къде ще се строи нов национален футболен стадион. Обектът ще побира около 50 хил. души и трябва да има необходима инфраструктура, тренировъчна база и 6000 паркоместа, каза Нейков.

Спортни обекти в София ще бъдат приватизирани и със събраните средства ще се търси изпълнител на нови площадки по желание на собствениците на клубове, каза още Нейков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:37 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
tonitov
преди 13 години
Най-после нещо за спорта, а не конгресни зали. Мисля, беше дай за да получиш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
melon
преди 13 години
Писна ми от футболистите:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
lyusien
преди 13 години
Кои ги раздава тези парцели сякаш са на баща му Този национален футболен отбор не се е класирал на значително футболно събитие вече 15 години Националите трябва да тренират наи вече в клубовете си Защо ще подаряват и на клубовете Че те са частни Всяка частна фирма може да поиска парцели Само затова че г-н Боико ходи да играе някаква пародия на футбол ще бъдат похарчени стотици милиони лева По добре е тези пари да отидат за масов спор за ученически и студентски спорт за велосипедни алеи в големите градове за спортни площадки в кварталите О боже тези хора могат ли да мислят Чаоо Желая ви успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още