IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Имотите все още доминират „алтернативния клас“ инвестиционни активи

Над една четвърт от инвеститорите смятат да увеличат вложенията си в имоти спямо едва 7%, които смятат да ги понижат, сочи ново проучване

14:48 | 28.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Изображение: sxc.hu</p>

Изображение: sxc.hu

Имотите продължават да доминират „алтернативния клас“ инвестиционни активи, като представляват около две трети от общите вложения на инвеститорите, сочи нов доклад.

През 2009 и 2010 г. имотите успяха да запазят позиции в инвестиционните портфейли, се казва в проучването на компанията за инвестиционен мениджмънт Invesco.

От своя страна активите с фиксиран доход са увеличили своя дял в институционалните портфейли, най-вече за сметка на ценните книжа.

Европейските институционални инвеститори отново се обръщат към алтернативните активи, чийто дял заема 11,5% от общите вложения в портфейлите на анкетираните инвеститори, коментира Саймън Редман, директор в Invesco Real Estate.

По думите му инвестициите в имоти, като дял от общия обем, са надминали нивата от 2007 г., когато те представляваха 10% от общите.

Както и през предходните две години имотите представляват „лъвския пай“ от общите инвестиции.

Инвестициите в имоти сега са най-популярни сред инвеститорите от Белгия, Холандия и Люксембург, които изместват Швейцария като най-популярна дестинация. Швейцария заема втора позиция, следвана от Великобритания и Ирландия.

Наред с това по-малките инвеститори вече демонстрират по-голямо доверие в имотите като инвестиционен актив.

„Около 26% от инвеститорите се очаква да повишат инвестициите си в имоти, като едва 7% планират да намалят този компонент в своите портфейли с множество активи“, добавя той.

„Наистина имотите в момента са на своето най-високо ниво за последните три години и остават фундаментът на алтернативните инвестиции.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:22 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още