IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Раздвижване на пазара на имоти в Европа повиши заплащането на директорите в сектора

Увеличената конкуренция за най-добрите таланти доведе до по-високи заплати и размествания във висшия управленски състав на сектора в Европа

15:37 | 24.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Раздвижване на пазара на имоти в Европа повиши заплащането на директорите в сектора

Ръстът в инвестиционната активност на пазара на недвижими имоти в Европа през последната година доведе до инфлационни повишения в заплащането на висшите мениджъри със солиден опит в сключването на сделки. Това сочи информация на базираната в Лондон компания за подбор на висш управленски персонал в сектора Bohill Partners.

„Конкуренцията за най-добрите таланти се нажежава, което води до неизбежна инфлация в заплатите, особено в сектора на дялови инвестиции в имоти“, кава Емили Бохил, управляващ партньор в компанията.

„Забелязваме също и все по-голяма промяна на позиции, тъй като самоуверените и способни управляващи директори... търсят подходящата платформа за следващия пазарен цикъл.“

Положението обаче не е подобно при всички професии. Докато от една страна управляващите и директори в областта на дяловите инвестиции отчитат повишения в заплащането, ръстовете в заплатите при вицепрезидентите тази година са по-умерени. Също така малко натиск в посока нагоре се наблюдава в заплащането на партньорите или анализаторите.

Проучването също така посочва задълбочаване в разграничението между различните структурата на заплащането в различните сегменти на пазара.

Бонусите в инвестиционните фондове, собственост на инвестиционните банки, бяха значително понижени през последните няколко години, а заплатите бяха повишени на всички нива. От друга страна заплатите в независимите инвестиционни фондове са значително по-ниски, а разликата се компенсира с бонуси, партньорски статут и дивиденти.

„Ясно е, че виждаме ръст в активността на европейския инвестиционен пазар, което се отразява и в нивото на компенсация и склонността на хората да търсят нови позиции“, коментира Бохил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:16 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още