IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Warburg-Henderson ще заделя по 1 млрд. евро за инвестиции в имоти в Европа

Целта на фонда е да предлага доходност от между 4,5 и 5% от инвестиции в активи с ниска до средна степен на риска, генериращи обща възвръщаемост от 6,5 до 7%

15:46 | 22.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Warburg-Henderson ще заделя по 1 млрд. евро за инвестиции в имоти в Европа

Компанията за управление на активи Warburg-Henderson смята, че може да инвестира поне 1 млрд. евро годишно в имоти в Европа.

"От опита ни от изминалите няколко години, спокойно можем да инвестираме по 1 млрд. евро годишно", на европейския и британския пазар, които са основни за компанията, заяви управляващият директор на дружеството Хенинг Кльопелт, цитиран от Reuters.

По време на световен форум за недвижими имоти и инфраструктура, организиран от информационната агенция, Кльопелт обясни, че сумата ще е разделена в съотношение около 50-50 между акции и дългови книжа, като отбеляза, че не би имал проблем да инвестира и над 1 млрд. британски паунда годишно.

Warburg-Henderson, джойнт венчър между Henderson Global Investors и частната германска банка MM Warburg & Co, притежава брутни активи на стойност около 4 млрд. евро, които се управляват от няколко специални фонда за институционални инвеститори.

Кльопелт обясни, че 4-те млрд. евро се състоят от около 2,5 млрд. евро под формата на акции, а останалата част са дългове. Компанията има и още около 1 млрд. евро под формата на обещан, но неполучен от инвеститори капитал.

Той се стреми да предлага доходност от между 4,5 и 5% от инвестиции в активи с ниска до средна степен на риска, генериращи обща възвръщаемост от 6,5 до 7%.

Кльопелт допълни, че компанията е намерила инвестиционни възможности и на второстепенни пазари като Испания и Италия, но отбеляза, че институционалните инвеститори не са особено въодушевени от тях поради продължаващата икономическа криза там.

През 2010 г. Warburg-Henderson е похарчила 690 млн. евро за инвестиции в недвижими имоти, основно в Германия и Великобритания. Компанията притежава 16 фонда, инвестиращи в 10 държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още