IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Китай не планира нови мерки за охлаждане на имотния пазар

Ако обаче цените на имотите продължат да вървят нагоре до края на годината, ограниченията върху покупките може да бъдат разширени и да обхванат цялата страна

11:07 | 16.06.11 г.
<p>
	Пекин. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Пекин. Снимка: Ройтерс

Китайските власти за момента не обмислят допълнителни мерки за охлаждане на пазара на недвижими имоти, обяви днес контролираното от китайската Комисия за регулиране на ценните книжа издание Securities Times, като цитира заместник-директора на центъра за изследвания на политиките към строителното министерство Уан Дзюелин.

В същото време той отбелязва, че сегашният пакет от мерки все още не е постигнал целта си, така че властите ще положат допълнителни усилия, за да гарантират прилагането на политиките в бъдеще, посочва изданието. Уан допълва, че ако цените на имотите продължат да вървят нагоре до края на тази година, ограниченията върху покупките на имоти могат да бъдат разширени, за да обхванат цялата територия на страната.

Продажбите на имоти в Китай ускориха темпото си на растеж през май наред със стабилното засилване на инвестициите, което подхрани опасенията, че правителството ще продължи да прилага политиката си за охлаждане на пазара на недвижими имоти в краткосрочен план.

Чуждестранните инвеститори отбелязаха най-голямо увеличение сред различните канали за финансиране, използвани от китайските строителни предприемачи през първите пет месеца на годината, съобщи вчера изданието China Daily. Чуждестранният капитал, използван от местни строители, е скочил с 57,3% на годишна база до 26,6 млрд. юана (4,1 млрд. долара) от януари до май, сочат последните данни на китайското Национално статистическо бюро.

Размерът на отпуснатите от банките кредити е нараснал с 4,6% на годишна база, собствените капитали на строителите са се увеличили с 30,9%, а обемът на средствата, идващи от други канали, се е повишил с 14,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още