IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Не виждат значим ръст в усвояването на логистични площи у нас в близко бъдеще

Свободните площи в София в момента са около 4%, сочи доклад

15:51 | 06.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: sxc.hu</p>

Снимка: sxc.hu

Малко вероятно е българският пазар на логистични и индустриални имоти да отчете значителен ръст в нивата на усвояване на нови площи през следващите тримесечия, сочи нов доклад.

Индустриалният пазар у нас бе засегнат в значителна степен от ограниченото потребление и слабия строителен сектор. В резултат на това активността по развитие на нови площи все още намалява.

Наемната активност ще бъде движена основно от консолидация на каналите за доставка и изнасянето на дейности към външни доставчици на логистични услуги.

Експортните компании в България обикновено се стремят да ограничат логистичните площи, които наемат, се казва в доклада на CB Richard Ellis, Inc (CBRE).

В момента свободните площи в София са около 4%.

По данни на компанията средните наемни нива на първокласните логистични площи в столицата към първото тримесечие на 2011 г. са 4 евро на кв. м на месец. Това представлява 11,11% спад на годишна база и понижение от 20% от най-високата точка на нивата за последните три години.

От CBRE казват, че икономическият фундамент в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) през последната година се е засилил, което е добра предпоставка за сегмента. Въпреки това перспективите пред него остават несигурни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още