IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прогнозата за пазара на проблемни имоти остава „облачна“

Две трети от пазарите, включени в ново проучване, очакват ръст в броя на проблемните имоти за продан през второто тримесечие

10:56 | 06.06.11 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	Изображение: sxc.hu</p>

Изображение: sxc.hu

Испания, Ирландия и САЩ отчетоха най-големи ръстове на проблемните активи, обявени за продан през изминалите три месеца, сочи доклад на Кралския институт на лицензираните оценители на имоти (RICS).

Според него две трети от страните, включени в проучването, очакват ръст в проблемните активи на пазара през второто тримесечие.

Перспективите пред пазарите на Испания, Ирландия, Унгария и Италия остават негативни, тъй като лошите икономически условия продължават да оказват натиск върху пазарите на имоти в тези страни.

Испания заема водещото място по отношение на очакваните проблемни активи, обявени за продан, което е отражение на мрачната икономическа ситуация в страната, се казва в доклада.

Според RICS Полша и Русия отчитат най-голям спад в обемите от проблемни имоти на пазара през първото тримесечие на 2011 г.

За второто тримесечие Русия, Полша и Китай очакват най-малко активи от този клас, които ще бъдат обявени за продан.

Германия също отчете спад в броя на проблемните активи въпреки високите очаквания в края на миналата година.

С продължаващото засилване на глобалната икономика централните банки започват да обръщат внимание на проблема с растящата инфлация, коментира Саймън Робинсън, старши икономист на RICS.

„В някои пазари тази опасност е утежнена от продължаващата криза с държавния дълг в Европа. В резултат на това много централни банки обмислят затягането или вече са затегнали своята фискална политика. Това носи нови трудности за пазара на бизнес имоти, което обяснява защо прогнозите за проблемните активи остават облачни“, казва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 17 rate down comment 0
mikewolf
преди 13 години
злобата е в теб приятелю, с различни никове. на другите просто им омръзнаха глупостите ти.Аргументи? Първо. Само за София град, само за апартамент 1,2 и 3 стаен, търсачката на ЧСИ показва 17 страници с по 15 обяви. Или казано 245, а не 150.Второ за миналата година за същия период за 5 страници по 15 обяви т.е. 90.Трето там не публикуват всички обяви от ЧСИ, така че не и пълна информацията.Четвърто Несъбраните задължения са 19,34 %, ако това ти говори нещо.Пето престани да пишеш едни същи простотии с различни никове. але 1 и *** дъра бъра в инвестор, както и шукри дърабъра, осман дъра бъра, оле, оле 1, але 1 в дневник са никове на един и същи човек. Издава те стила на писане и изразяване. А той най обще изглежда така. Казваш някаква обща истина и от нея вадиш заключението, че си много умен, страшен финансист, разбирач, и т.н. Всички други са *** и бедняци. А всъщност ми напомняш на героя на Тодор Колев от "Двойникът". Оня *** магазинер, дето четеше плакатите от стените.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 0
Веск
преди 13 години
Лошото е , че няма сериозно проучване и анализ на проблема у нас. А може би се прикриват лошите имоти от банките. Дори управляващите имат полза от това. Обявите по Окръжни съдилища на Камарата на ЧСИ не съответстват на истината за мен - просто броя обяви няма никаква, ама никаква връзка с броя население на областта. Тази информация просто не дава количествена обективност. Добре щеше да се развие вторичен пазар за тези лоши имоти, да се очистят и банките и длъжниците . Държавата да удари едно рамо, фирмите за недв. имоти също. Иначе юридическите подробности от сайта на ЧСИ може да са издържани законово, но са отблъскващи при четене и не продават лошия имот, а го правят крайно неатрактивен. Важното е да не се отлага проблема и отлагането да удари на по-късен етап по-силно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 1
tikvenik yade tutman
преди 13 години
искаш аргументи - Ето ти аргументи:на ***.tupanari.com , ***.naivnici.info , ***.200E/kv.org има достатъчно евтини жилища.от последния сайт - разширението " org" да не се бърка с оргазъм
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 1
ale1
преди 13 години
Репликирайте с аргументи - не с пролетарска злоба !!!"минусите" с които гласувате НЕ подаряват жилища - само съхраняват глупостта и удължават плащането на свободен наем / т.е. помощ за Чужд кредитбегом да теглите кредит , форумстването е до време - САМО хазяите са вечни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 5
ale1
преди 13 години
Прогнозата при Проблемните имоти е "облачна" ТАМ , както и ТУК !!!зависи за кого са облаците ;)-------------ако имаше 3000 апартамента при ЧСИ - най-вероятно щеше да е ОБЛАЧНА за ПазараОбаче по днешна информация на Камарата на ЧСИ - Публичните продажби са САМО 150 (сто и петдесет) БРОЙКИ за София - така че облаците ще се окажат просто "облаченца , при това много маааалки")да му мислят доверчивите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още