IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

София ще инвестира 1,5 млн. лв. в нов спортен комплекс

До края на годината ще бъдат изградени общо 10 км велосипедни алеи, като 7,2 км от тях са в "Младост", а останалите – по бул. "Гоце Делчев"

14:06 | 30.05.11 г. 6
<p>
	Йорданка Фандъкова. <i>Снимка: БТА</i></p>

Йорданка Фандъкова. Снимка: БТА

Нов спортен комплекс ще строи Столичната община. Той ще се намира до мястото, където в момента се строи парк „Възраждане“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от Dnes.bg.

До края на юни ще бъде готов проектът за комплекса, който ще е в 23-декаровия терен на "Спортна София" ЕАД.

Комплексът ще има има пет игрища – едно с размери 36/66 м, а другите четири – с размери 20/40м. Освен тях ще се изградят и 2 тенис корта, игрище за плажен волейбол и футбол, детски кът. Общата инвестиция е 1,5 млн. лв.

На терена на "Спортна София" в момента има закрита спортна база и футболно игрище, уточни Фандъкова.

До края на годината ще бъдат изградени общо 10 км велосипедни алеи, като 7,2 км от тях са в "Младост", а останалите – по бул. "Гоце Делчев". Така общата дължина на велоалеите ще достигне 18 км.

Реновирани са 32 басейна в детските градини в столицата, 96 физкултурни салона в училищата, както и са изградени 56 нови спортни площадки в столичните райони.

До края на следващия месец предстои да бъде открита скейтборд площадката в парка на "Студентски град". Общината е инвестирала близо 1 млн. лв. в изграждането и покупката на съоръжения за нея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 24.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 2
ejko
преди 13 години
Знаем ги "велоалеите" на Фандъкова - две жълти линии върху разбития тротоар... пресичат улици през 200 метра, на всичкото отгоре са непосредствено до улицата (то няма и как да е - нали са на тротоара)... при малко по-сериозно каране веднага те заболяват гърдите от пушеците наоколо..Фандъкова, Фандъкова - знаеш ли що е то велоалея в НОРМАЛНИТЕ европейски столици? Ти лично качвала ли си се да караш колело по своите "велоалеи"? Едва ли може да изпита удоволствие от карането по това трасе...Аз затова си карам извън града......а на небивалиците на Фандъкова - само се ядосвам...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 2
madcow
преди 13 години
Татко обеща да ми купи колело, ама друг път.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 2
STRAHO
преди 13 години
София, София, София !:) Други градове има ли? Нищо не се пише за тях!??:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
FINTA
преди 13 години
Много ми е интересно къде аджаба на Гоце Делчев ще я направят тая велоалея? Там и без тва е е*аси теснотията. Или на Красно Село ще разкарат бакшишите, които пречат на движението? Нека все пак да бъдем оптимисти! А дано!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
Мажоритаря
преди 13 години
Като върл "байкър"... подкрепям с две ръце... Само да не са обаче от тия алеи нарисувани с блажна боя... :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още