IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дават осем нови концесии за добив на строителни материали

Сроковете на концесиите са между 15 и 25 години

16:34 | 25.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Дават осем нови концесии за добив на строителни материали

Правителството одобри на днешното си заседание даването на концесии за добив на различни строителни материали на осем фирми, съобщи правителствената информационна служба. Сроковете на концесиите са между 15 и 25 години.

„ТБМ–2000” ЕООД, гр. Монтана, получи правото на концесия за добив на строителни материали от находище „Шугла” – участъци „Север” и „Юг”. Концесионната площ е в размер на близо 307 хил. кв. м, а находището е разположено в землището на с. Долно Белотинци, община Монтана. Приходите от концесионни плащания за целия период се очаква да надхвърлят 685 хил. лева.

Предоставя се концесия на "Интермонтажи” ООД, гр. Бургас, за добив на пясък и чакъл от находище „Хумни дол”, разположено в землището на с. Доброселец, община Тополовград. Концесионната площ е в размер на 485 хил. кв. м.

„Кариери за чакъл и пясък–България” ЕАД получи концесия за добив на варовици и пясъчници от находище „Илиина могила”, разположено в землището на район „Кремиковци”, община Столична. Очакваните приходи за концесионния период са за над 1 млн. лева.

Концесия за добив на строителни материали получава „Стрела–92” ООД, гр. Велико Търново. Добивът ще се извършва от находище „Самоводене”, община Велико Търново.

„Ескана”АД, гр. Варна, ще добива строителни материали от находище „Старо Оряхово 2”. Концесионната площ е в размер на почти 403 хил. кв. м и се намира в землището на с. Старо Оряхово, община Долни Чифлик. Очаква се постъпленията от концесионни плащания да надхвърлят 7 млн. лева.

Скално-облицовъчни материали ще се добиват на концесия от находище „Мелницата”, разположено в землището на с. Железино, община Ивайловград. Правото за добив получи „Фриго–Макс” ЕООД, гр. София. За периода на концесията приходите от концесионните плащания се очаква да са близо 409 хил. лева.

От находище „Коневец” на концесия ще бъдат добивани строителни материали от „Технострой–инженеринг 99” АД, гр. Ямбол. Находището е разположено в землището на с. Коневец, община Тунджа.

На днешното си заседание правителството разреши и сключването на допълнително споразумение към договора за предоставяне на концесия за ползване на подземни богатства чрез добив от находище „Инджова върба”, област Пловдив, сключен през 2001 г. Кабинетът удължи срока на концесията на фирмата „Холсим кариерни материали Пловдив” АД, гр. Пловдив, с 4 години. През удължения срок на концесията се очаква постъпленията от концесионни плащания да надхвърлят 59 хил. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още