IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейските пазари на недвижима собственост се възстановяват

Страните от Централна и Източна Европа ще се превърнат в привлекателна дестинация за инвестиции в сектора, се казва в изследване цитирано от CNBC

17:49 | 24.05.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Европейските пазари на недвижима собственост се възстановяват

Европейските пазари на недвижима собственост са започнали да се възстановяват през 2010 г. и изглежда растежът ще се запази и през настоящата година, след спада по врем на финансовата криза, разкрива изследване на консултантската компания DTZ, цитирано от CNBC.

Инвестициите в сектора са нараснали с 4% през 2010 г., срещу 8% спад през 2009 г. се казва в доклада „Инвестиции в имоти“ (Money into Property). 

Франция води по ръст на инвестиции с 11%, докато страни, които видимо изпитват затруднения, като Португалия, Ирландия, Италия, Гърция и Испания отчитат спад от 3%.

През 2010 г. ръстът на инвестициите в недвижими имоти във Великобритания е бил 1%, а прогнозата на DTZ за 2011 г. е те да нараснат до 4%.

Според доклада, страните от Централна и Източна Европа ще се превърнат в привлекателна дестинация за инвестиции в сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:24 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Веск
преди 13 години
Европейските добре. А сега дайте лихвите у Франция и у нас. Долу-горе у нас са двойни. Еврооптимизма добре наду имотния балон. А недейте отново. Какво точно се е случило добро у нас за да се възстанови имотния сектор? Освен това , че инфлацията може да уплаши някой с много пари в банките и той да ги обърне в имоти. Е и такива ще има разбира се. Но в момента се надува златния балон у нас май. Залатото е доказателство за много дълбока криза по принцип. Това прави имотите спорни - освен в София може би. Тея лихви по кредити обезсмислят строителството - всичката многомилиардна лихва е на плещите на бъдещите правителства на България. Вместо да мислят за България и нейната конкурентност и позициониране в ЕС и света те ще се борят за това бедните наивници дето купуваха прескъпо и без лев собствен капитал да могат да си плащат лихвите. Това си е като гръцкия проблем бе хора и той ще ни мъчи дълго и упорито. Фирми трябва да се правят, а не новопанелки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още