IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличават се планинските райони, за които се плащат агросубсидии

Нови пет землища влизат в списъка на необлагодетелстваните райони, ако бъдат одобрени от кабинета

17:50 | 17.05.11 г.
Увеличават се планинските райони, за които се плащат агросубсидии

На утрешното си заседание Министерският съвет ще разгледа предложението на земеделския министър в списъка на земеделските земи, които отговарят на критериите за необлагодетелствани райони, да бъдат включени пет землища, съобщиха от министерството на земеделието.

Предложенията са за землищата на село Босилица в община Черноочене, кюстендилското село Горановци, село Цветкова бара в община Берковица, село Потоп в община Елин Пелин и пещерското село Капитан Димитриево.

Мотивите за включването им е, че отговарят на условията за необлагодетелствани райони, разписани в българското законодателство.

Така производителите от съответните региони ще могат да кандидатстват за допълнителни компенсаторни плащания по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Предлаганите изменения са включени в петата нотификация за изменение на ПРСР за периода 2007-2013г., които са одобрени от Европейската комисия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още