IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

София с подземен общински паркинг до края на годината

Той се намира над метростанцията "Стадион "Васил Левски", а капацитетът на двете нива е за 320 леки коли

20:12 | 10.05.11 г.
София с подземен общински паркинг до края на годината

Първият подземен общински паркинг в София ще е готов до края на годината, съобщи БНР.

Той се намира над метростанцията "Стадион "Васил Левски". Инвестицията ще е около 1,5 млн. лв., а капацитетът на двете нива е за 320 леки коли. Кметът на София Йорданка Фандъкова днес инспектира системата за видеоконтрол на паяците.

„Акцентът и приоритетът, който аз искам да видя в работата на Паркинги и гаражи, това е репатриране на онези автомобили, които застрашават или пречат на уличното движение, тъй като основна наша задача е да се справяме с трафика. Спрени автомобили в синята зона, там, където е мястото за хора с увреждания, това също е приоритетна задача, която имат. И, разбира се, на зелени площи, където е много фрапиращо и не е достатъчна само санкцията. Дали се справят с тези задачи, това вече наистина може да се види чрез този начин на контрол”, каза Йорданка Фандъкова.

За последната година са събрани около 70 процента от глобите на шофьори нарушители. С парите от санкции Mинистерството на вътрешните работи смята да увеличи камерите по пътищата. Така наблюдението ще става от 400 точки в страната. Фондът, в който ще се събират парите от глоби може да бъде одобрен още утре, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:32 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още