IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нова технология за дограма предлага подобрена енергийна ефективност на жилищата

Добрата дограма на прозорците може да повиши температурата с 4-6 градуса

13:10 | 02.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Geneo</p>

Снимка: Geneo

В края на отоплителния сезон си даваме сметка колко ни е струвало отоплението и каква част от нашия бюджет е погълнало. На фона на постоянно увеличаващите се цени на енергията може би вече се замисляте за отоплението и за предстоящата зима, за охлаждането през горещото лято.

Не бива да се забравя, че за уюта и топлината в дома ви огромно значение имат видът и качеството на вашите прозорци. Квадратурата на дограмата е около 25% от площта на жилището и ако бъдат избрани качествени прозорци, температурата в дома ви ще е по-висока с около 4-6 градуса.

Това е само едно от предимствата на модерната дограма.

Колко пъти сте затваряли прозорците на дома ви,  за да стане в стаята ви по-тихо и да не чувате шума на уличното движение или разговорите на хората? Прозорците могат да снижат нивото на шум в помещенията с около 40 децибела. Характеристиките са много специфични и зависят от доста други параметри. Така че преди да пристъпите към смяна на дограмата, е добре да се срещнете със специалист, който да направи оглед на място в дома ви и да ви посъветва какво решение да вземете и кое е най-подходящо за вас.

Иновативните прозорци GENEO, изработени от високотехнологичния материал RAU-FIPRO®, могат да спестят до 76% от разходите за отопление. Този материал, който досега беше използван основно в самолетостроенето и Формула 1, осигурява максимална  стабилност и защита от вятър, както и отлични качества по отношение на статиката без армировка.

Прозоречната система GENЕO е с конструктивна ширина 86 мм и 6-камерна система.

Изключително високата топлоизолация (Uf = до 0,85 W/m2K) на GENEO, както и много добрата шумоизолация, са постигнати поради отпадането на допълнителната стоманена армировка, на която разчитат по-старите технологии и модели дограми.

Годна за рециклиране, тя е една добра инвестиция за всеки модерен човек, който е загрижен за понижаване на енергийните разходи и опазване на ресурсите. Дограмата, изработена от профили GENEO, е подходяща и за пасивни къщи, които стават все по-предпочитани и разпространени, дори и у нас.

Тя може да изпълни всяка ваша идея, тъй като с нея е възможно да бъдат направени различни по форма прозорци – стандартни, кръгли или триъгълни, така че няма да е нужно да поставяте ограничения пред архитекта, на когото сте се доверили.

Относно цветовете ще останете наистина иненадани от разнообразието от цветове и лакове, в които може да бъде поръчана GENEO.

Видимите части на дограмата са изключително тесни, което гарантира максимално проникване на светлина и слънчеви лъчи в помещенията. Новата геометрия на уплътненията способства за намаляване на натиска при затваряне и улесняване на отварянето на вашите прозорци, които благодарение на гладката повърхност са слабо податливи на замърсяване и лесни за почистване.

Така висококачествените профили GENEO с първата напълно армирана прозоречна система спомагат не само за намаляване на енергийните разходи, но и за повишаване на комфорта в дома, както и за премахване на конденза и мухъла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:40 | 02.05.11 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още