IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Къде по света професионалистите от сектора на имотите са най-добре платени?

Водещ е Близкият Изток, следван от Азия и континентална Европа

15:18 | 27.04.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Къде по света професионалистите от сектора на имотите са най-добре платени?

Професионалистите, работещи в сферата на недвижимите имоти, са най-добре платени в Близкия Изток, сочи проучване.

Крахът в цените на имотите и замразените проекти на много места в региона не са се отразили негативно върху заплатите в сектора, пише Arabian Business, цитирайки анкета на Кралския институт на лицензираните оценители на имоти (RICS).

Заплащането в сектора в региона е с 40% по-високо в сравнение със средното в глобален план. Наред с това работещите на пазара на имоти в Близкия Изток са получили повишение от средно 5,9% през 2010 г.

Средната заплата за миналата година там е била 132 хил. долара, с което тя изпреварва Европа, Азия и Южна Африка.

За сравнение професионалистите във Великобритания са получавали средно 83 хил. долара, а тези в континентална Европа – 98 200 долара. В Азия средното заплащане е било близо 99 хил. долара, а в Южна Африка – 54 400 долара. Данни за САЩ и Южна Америка не се предоставят.

Въпреки водещата позиция в заплащането в Близкия Изток, професионалистите в сектора там са най-склонни да сменят работата си. Общо 31% от тях планират промени в своята кариера през следващите 12 месеца. Този дял се сравнява с 20% във Великобритания и 19% в континентална Европа.

В условията на продължаващи политически и военни конфликти в района, професионалистите са раздвоени по отношение на своите очаквания за бъдещето на пазара на имоти през следващите 12 месеца. Общо 12% от тях очакват активността в сектора да се понижи, в сравнение с 44%, които очакват ръст.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Ricco
преди 13 години
Това брутни заплати ли са или какво??? Щото като се има предвид колко са различни разните данъци, осигуровки, застрховки и пр. в различните страни, едно споменаване на брутната заплата значи много малко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още