IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интересът към български имоти сред британците остава умерен

България се изкачва до 13-та позиция с 1,28% от търсенията на международни имоти от страна на британците през март

13:48 | 21.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>С над 6% са нараснали търсенията на имоти в Гърция през март. <i>Снимка: Investor.bg</i></p>

С над 6% са нараснали търсенията на имоти в Гърция през март. Снимка: Investor.bg

Покупката на имоти в страната ни продължава да привлича умерен интерес сред британските купувачи и през март.

Доклад на британския сайт за имоти Rightmove показва, че България си е възвърнала 13-тата позиция в общата класация с международните дестинации, към които потенциалните купувачи от Великобритания проявяват най-голям интерес.

Във февруарската класация България заемаше 14-та позиция, а през януари – също 13-та.

Според проучването за март българския пазар е генерирал 1,28% от всички търсения за международни имоти, направени на сайта на компанията през март. С това страната ни се понижава с една позиция в класацията за изминалите 12 месеца.

Испания продължава да води по отношение на привлекателна международна дестинация с близо 22,60% от търсенията. Тя е следвана от Франция с 16,7%, САЩ с 13,1% и Португалия с почти 6,9%.

Средиземноморски имоти

С това Португалия измества Австралия, която следва на пета позиция с 5,95%.

От компанията забелязват повишен интерес към средиземноморските имоти. Пазарите в Ибиса, Сардиния, Португалия, Кипър и Гърция са отчели повишен брой търсения през март в сравнение с предходния месец.

Общият брой на търсенията на международни имоти се е повишил с 1,2%, като Валенсия отчита най-голям ръст от близо 167%.

Сред другите дестинации, които отбелязват повишен интерес, са Ибиса с 25%, Сардиния с 18% и Португалия с 14%. Търсенията за имоти в Гърция са нараснали с над 6%, а в Кипър - с 5,2%

По думите на Дейвид Кърнс, мениджър в Moneycorp, която е съавтор на проучването, трудностите в някои икономики в еврозоната като че ли са накарали опитните инвеститори да търсят начин да се възползват максимално от уязвимите пазари на имоти в Европа.

От компанията забелязват ясна разлика в интереса към страните от Южна Европа и Средиземноморието, който се повишава, спрямо пазари като Нова Зеландия, където търсенията са се понижили с 21,8%, Канада със спад от 13% и САЩ с понижение от 0,33%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още