IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имоти за 3,5 млрд. евро за продан в ЦИЕ

Имотите в търговския сегмент доминират с 1,7 млрд. евро

13:23 | 19.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Имоти за 3,5 млрд. евро за продан в ЦИЕ

Инвестиционни имоти на обща стойност над 3,5 млрд. евро са обявени за продан в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) към края на първото тримесечие, сочи нов доклад.

Имотите са основно в установените пазари в региона като Полша, Чехия, Словакия и Унгария, а сумата е малко по-голяма в сравнение с последното тримесечие на 2010 г., се казва в доклада на Cushman & Wakefield (C&W).

Продавачите са предприемачи, които търсят начини да излязат от инвестициите, както и инвеститори, които искат да разменят един актив с друг. Втората група започва да се възползва от подобрените пазарни условия с повишен инвестиционен интерес и подобрени ценови нива, водени до голяма степен от свиването на доходността.

Активите в търговския сегмент представляват почти половината от общия обем, с 1,7 млрд. евро. По данни на компанията в момента на пазара за продан са обявени поне четири мащабни търговски центъра, всеки с цена от над 200 млн. евро. По отношение на различните пазари, Полша продължава да е водеща с имоти за 2 млрд. евро, или 58% от общия обем.

„Въпреки това остава липсата на първокласни продукти в столичните градове, особено в офис сектора, където собствениците предпочитат да задържат най-висококачествените сгради в очакване, че пазарът ще се подобри в тяхна полза“, коментира Чарлс Тейлър, партньор в компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още