IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

RBS продължава с масовите разпродажби на кредити, обезпечени с имоти

Кредитите, обезпечени с имоти в САЩ и Германия, се очаква да бъдат на стойност от „няколко милиарда паунда“

13:11 | 18.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
RBS продължава с масовите разпродажби на кредити, обезпечени с имоти

Royal Bank of Scotland (RBS) се готви да продаде мащабни портфейли от кредити, обезпечени с имоти в Германия и САЩ, в период, в който банката продължава да се освобождава от второстепенния си бизнес, пише FT.

RBS, която е в процес на избор на инвеститори за кредити за 1,6 млрд. паунда във Великобритания, е определила двете страни като следващите пазари, на които смята да понижи експозицията си към пазара на имоти.

Банката бе един от най-големите кредитори към глобалния сектор на имоти по време на годините на бума. След краха в сектора обаче тя бе заставена да отчете мащабни понижения на счетоводната стойност на активите си и да преструктурира портфейла си от имоти, пише изданието.

Миналата година тя продаде кредити, обезпечени с имоти в Испания, за 1 млрд. паунда. Наред с това тя продаде дългове за близо 1 млрд. паунда във Великобритания на редица инвеститори, сред които и Axa Real Estate, която управлява един от най-големите фондове за инвестиции в дългови инструменти, обезпечени с имоти, в Европа.

Продажбите в САЩ и Германия се очаква да възлизат на стойност от „няколко милиарда паунда“.

Кредитите, обект на продажба, са с по-високи и по-рискови съотношения на стойността към обема на заеми и за тях рискът при рефинансирането е по-висок. Обикновено при тях за погасяването на колкото се може по-голяма част от дълга са необходими повече усилия, пише изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още