IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Строителната криза спря изсичането на горски терени за застрояване в Пампорово

През миналата година няма издадено нито едно разрешение за промяна на предназначението на горски имот в Пампорово

17:38 | 06.04.11 г.
<p>Пампорово. <i>Снимка: Investor.bg</i></p>

Пампорово. Снимка: Investor.bg

Строителната криза доведе до спиране на процедурите по изключване от горския фонд и изсичане на горски терени заради застрояване, съобщиха от Районната дирекция на горите (РДГ) в Смолян. През миналата година няма издадено нито едно разрешение за промяна на предназначението на горски имот в Пампорово.

Процедурите по изключване от горския фонд и промяна на предназначението на гори в Смолянска област рязко намаляха напоследък поради спад в строителството и липсата на нови инвестиционни намерения за застрояване, казва инж. Асен Карабов, заместник-директор на районната дирекция.

С новия закон за горите издаването на разрешения за изсичане и застрояване на горски имоти ще става при значително по-усложнени процедури, допълват от дирекцията.

При изграждането на „Цанков камък“ са изключени от горския фонд и изсечени 1075 дка държавни и 29 декара частни гори, уточняват от дирекцията. В момента продължават процедурите по промяна на предназначението на още горски имоти, попадащи около обходния път на язовира.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още