IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монако остава най-скъпият пазар на луксозни жилища в света

Средната цена на къща или апартамент в Монако през миналата година е била 65 600 долара на кв. метър

11:07 | 06.04.11 г. 2
<p>Монако. <i>Снимка: sxc.hu</i></p>

Монако. Снимка: sxc.hu

Монако остава най-скъпият пазар на луксозни жилища в света за трета поредна година през 2010 г. благодарение на търсенето от страна на заможни купувачи в средиземноморското княжество, което не облага с данъци личните доходи, съобщава Bloomberg.

Средната цена на къща или апартамент в Монако през миналата година е била 65 600 долара на квадратен метър, сочи глобален индекс на цените на луксозните жилища на лондонската агенция за имоти Knight Frank LLP. Лондон е вторият най-скъп пазар с цена от 56 300 долара на кв. м, докато Париж е пети с цена от 40 500 долара. Останалите три най-скъпи локации също се намират във Франция.

Най-голямата сделка в Монако миналата година е покупката през септември на мезонетът La Belle Epoque с площ 1600 кв. м за 240 млн. евро. Продавачи бяха братята Крисчън и Ник Кенди, а купувачът, чието име не беше разкрито, е от Близкия изток.

„Изпитаните пазари със сигурна инфраструктура и политическа и юридическа стабилност ще постигат по-силни резултати в дългосрочен план“, коментира Лиъм Бейли, директор „Жилищни проучвания“ в компанията.

Най-бърз темп на нарастване на цените на глобалния пазар на луксозни жилища е регистриран в Шанхай, където средната цена се е повишила с 21% до 17 700 долара на кв. м, сочи индексът. Китайският град е следван от Мумбай и Сингапур.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
nns
преди 13 години
Като ги гледам как са нагъчкани , нещо ми бяга "хубавото" точно , но пък виж липсата на данъци подбраната компания и тн. вероятно оправдават /за някои / цената. В сравнение с това на снимката дори Слънчев бряг си е пустош
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
troika
преди 13 години
Що ли в света цените падат, а в Монако са високи? Предполагам, защото хубавото си е хубаво.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още