IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зетят на Доналд Тръмп потънал в дългове заради покупка на сграда за $1,8 млрд.

Самият Тръмп е оптимист, че младежът ще измисли нещо, за да се справи със ситуацията

15:11 | 31.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Зетят на Доналд Тръмп потънал в дългове заради покупка на сграда за $1,8 млрд.

Зетят на Доналд Тръмп Джеред Къшнър се намира в доста затруднено положение. Трийсетгодишният зет на най-известния в света магнат от света на имотите плати 1,8 млрд. долара за небостъргач на 5-то авеню в Ню Йорк на върха на пазара на имоти.

През 2007 г., когато бе направена покупката, това бе най-високата цена някога плащана за единична сграда, пише Business Insider.

Къшнър очакваше, че сградата ще генерира приходи от офис наеми в размер на 120 млн. долара на година. По данни на WSJ обаче наемите за тази година се очаква да бъдат на стойност едва 30 млн. долара.

Наред с това около 30% от площите в сградата в момента са празни.

Сега Къшнър е застрашен от фалит. Според WSJ към март на Къшнър са му останали едва 10 млн. долара във фонд „Резервен“ за обслужване на ипотеката върху имота, която е на обща стойност 1,22 млрд. долара. Тя е обезпечена само с офис частта на небостъргача, като реалните приходи в момента са едва на една четвърт от прогнозираните през 2007 г.

В момента Къшнър е изправен пред група сериозни кредитори, сред които инвестиционни мастодонти като Starwood Capital Group и Colony Capital LLC.

Напоследък преговорите между него и кредиторите се ускориха, като Къшнър е готов да финансира имота с десетки милиони долари в замяна на някаква форма на финансово облекчение, пише Business Insider.

Той казва, че неговото семейство, което е направило своето богатство от пазара на имоти, е склонно да инвестира още капитали, само за да могат да достигнат до „взаимноизгодно“ споразумение с кредиторите.

Самият Донал Тръмп обаче е оптимист. „Той е много умен младеж. Мисля, че нещата ще се наредят добре за него и за всички“, коментира Тръмп.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още