IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френски инвеститор вижда „големи инвестиционни възможности“ при имотите в Европа

Компанията UFG-LFP ще създаде първия си паневропейски фонд от фондове, за да се възползва от възстановяването на пазара на имоти

10:52 | 29.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Френски инвеститор вижда „големи инвестиционни възможности“ при имотите в Европа

Базираната във Франция компания за инвестиционен мениджмънт UFG-LFP смята да заложи на пазара на имоти през следващите години със създаването на първия си паневропейски фонд от фондове, насочен към недвижимите имоти на континента.

С това компанията ще цели да се възползва от възстановяването на редица пазари в Европа, пише EuropeRE.

От компанията, която е 80% собственост на Crédit Mutuel Nord Europe, казват, че новият фонд UFG European Fund of Funds ще бъде отворен за записване до края на декември 2011 г.

„През следващите години европейските пазари на имоти представляват голяма инвестиционна възможност благодарение на връщането към икономически ръст, привлекателна оценка в сравнение с пазарите на акции и облигации, и настоящото понижение на нивото на дълг в индустрията”, казват от UFG.

Фондът е насочен към френски институционални инвеститори, които търсят експозиция към пазара на имоти. Той ще има инвестиционен хоризонт от между 7 и 10 години и ще цели възвръщаемост от над 4%.

Фондът, който разполага с начален капитал от 23 млн. евро, е в процес на финализиране на придобиване на портфолио от имоти в скандинавските държави, Великобритания, Германия и Холандия. Фондът ще инвестира също във Франция, Испания, Австрия, Полша и Люксембург.

UFG-LFP вече е набелязала редица фондове за инвестиции до края на годината. Той ще цели експозиция от 48% към офис сектора и 35% към търговски имоти от общия обем на портфолиото си.

Френската компания управлява активи на обща стойност от 35 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още