IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австралийската Goodman строи два логистични центъра за Amazon в Германия

Това е петото логистично съоръжение, което Goodman ще изгради за Amazon в Европа

10:15 | 28.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Австралийската Goodman строи два логистични центъра за Amazon в Германия

Австралийската компания за логистични имоти Goodman Group съобщи, че е сключила споразумение с американската компания за онлайн търговия Amazon за изграждането на два логистични центъра в Германия.

Още в началото на март компаниите се споразумяха за построяването на логистичен комплекс с площ от 110 хил. кв. м в Райнберг.

Това е петото подобно съоръжение, което Goodman ще изгради за Amazon в Европа.

В края на миналата седмица двете компании се договориха за втори логистичен център, който ще бъде построен в Грабен в Южна Германия. Той също ще бъде с площ от 110 хил. кв. м, като строителните работи се очаква да започнат през идните седмици. Проектът ще бъде завършен през четвъртото тримесечие на 2011 г.

По думите на Армин Гросман, регионален директор за Германия, клонът в Грабен ще помогне за бързата обработка на поръчките на Amazon.de, сред които медийни продукти, електроника, домакински уреди, продукти за дома и градината, бебешки продукти и играчки, обувки, чанти, дрехи, козметика, часовници, бижута, спортни стоки, музикални инструменти, автомобилни части и аксесоари и др.

Очаква се Amazon да създаде около 2 хил. постоянни работни места в двата центъра.

С новия проект Goodman развива пет логистични проекта с обща площ от близо 344 хил. кв. м, представляващи инвестиционен бюджет от 190 млн. евро.

По данни на компанията тя има проекти в процес на развитие на обща стойност 10 млрд. долара „на ключови пазари по света“, включително редица инвестиционни възможности в Западна Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още