IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Freddie Mac развенчава митове за принудителното отнемане на имоти в YouTube

Ипотечният гигант разяснява в онлайн клипове защо потребителите не трябва да спират да плащат вноските си

15:32 | 26.03.11 г.
<p><i>Снимка: sxc.hu</i></p>

Снимка: sxc.hu

Американският ипотечен гигант Freddie Mac пусна тази седмица серия от видеоклипове в YouTube, които имат за цел да развенчаят митове за принудителното отнемане на жилища от собствениците им поради просрочени ипотеки. 

„Днес използваме популярен и мощен инструмент – YouTube – за да представим тази подходяща информация на потребителите”, коментира Дуайт Робинсън, старши вицепрезидент във Freddie Mac по корпоративни отношения, в съобщение до медиите, цитирано от MarketWatch.

Темите варират от въпроси защо собствениците не трябва да се отказват да плащат ипотечните си вноски, за да може да получат помощ от кредитора си, до съвети да се пазят от измамници, които се опитват да се възползват от затрудненото финансово положение на някои собственици на имоти.

Дейв Галантър, президент на FreeMortgageFix.com, обаче казва, че видеоклиповете не обхващат достатъчно теми. Той допълва, че от Freddie Mac биха свършили по-добра работа, ако бяха посъветвали хората да се консултират с адвокат, преди кредиторът им да стартира процедура по принудително отнемане на имота, или ако бяха препоръчали на собствениците да кандидатстват по-рано за модификация на заема, за да има по-малка вероятност да загубят дома си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 26.03.11 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още