IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ са най-голям трансграничен инвеститор в имоти в Европа

Фокусът на неевропейските инвеститори в Европа остава насочен предимно към Лондон и Париж

14:42 | 25.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
САЩ са най-голям трансграничен инвеститор в имоти в Европа

Трансрегионалните инвестиции в бизнес имоти в Европа достигнаха 9 млрд. евро през второто полугодие на 2010 г., като американският капитал доминираше постъпленията, пише Ройтерс, позовавайки се на проучване на CB Richard Ellis (CBRE).

Според доклада на компанията обемът на трансграничните инвестиции в Лондон и Париж за периода е бил 8 млрд. евро.

По-голямата част от активността е дошла от инвеститори от САЩ и Далечния Изток, следвани от Канада и Близкия Изток.

“Последните няколко месеца на 2010 г. и началото на 2011 г. показват още по-голямо разнообразие от търсенето от неевропейски инвеститори по отношение както на топ инвеститор, така и националност”, казват от компанията.

Въпреки това растящо разнообразие по-голямата част от трансграничния капитал, насочен към европейските имоти през 2011 г., ще остане насочен върху Лондон и Париж, като само малък брой от сделките, предимно опортюнистични инвестиции, ще бъдат реализирани на другите пазари на континента.

Обемът от 9 млрд. евро трансгранични инвестиции в Европа е бил най-висок от първите шест месеца на 2008 г. насам, като той е бил двойно по-висок в сравнение с този от първата половина на 2010 г., се казва в доклада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още