IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Непубличните фондове за имоти в Европа с близо 2% доходност в края на 2010

Ръстът в общата възвръщаемост за континентална Европа е 1,5% за последното тримесечие на 2010 г. в сравнение с 1,2% за предходното

12:04 | 17.03.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Непубличните фондове за имоти в Европа с близо 2% доходност в края на 2010

Силната наемна доходност от 1,3% помогна на непубличните фондове за имоти да отчетат по-висока възвръщаемост през последното тримесечие на 2010 г., сочи индекс на Европейската асоциация на инвеститорите в непублични фондове за имоти INREV.

Общата възвръщаемост в сектора е отчела повишение на тримесечна база от 1,9% през последното тримесечие в сравнение с 1,6% за предходното.

Изчислен в местни валути, показателят също е регистрирал ръст на тримесечна база, като фондовете в континентална Европа са се покачили с 1,5%, в сравнение с 1,2% през третото тримесечие.

Доходността във Великобритания също се покачи до 2,2% в сравнение с 1,2% през предходния период.

Доходността от наеми също нарасна до 1,3% за периода в сравнение с 0,7% три месеца по-рано. При фондовете в континентална Европа индикаторът се е повишил до 1,6% от 0,7% за периода, а във Великобритания е останал непроменен на 0,8%.

Индексът сочи нулев или много нисък капиталов ръст в регионите, включени в анализа на INREV.

„Новият тримесечен индекс показва смесена картина“, коментира Каспър Хесп, старши мениджър Проучвания в асоциацията.

„Общата възвръщаемост се повиши през последните две поредни тримесечия, което е добра новина за сектора на непубличните фондове за имоти като цяло. Липсата на капиталов ръст обаче говори общо за слабо възстановяване на пазарите в континентална Европа.“

Британските фондове отчетоха най-висок капиталов ръст от 1,6%, което е малко повишение в сравнение с 1,5% за третото тримесечие, което следваше вече силните първо и второ с 5,5% и 2,6%.

Тези данни показват, че пазарът във Великобритания се стабилизира, след периоди на по-висока волатилност, се казва в доклада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pokemon
преди 13 години
Продавам акции от х-л Рила АД - София АД и Дюни АД - Созопол. За допълнителна информация, моля пишете лично съобщение,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още