IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет грешки, за които да внимаваме при първа инвестиция в имот

Няколко съвета, които могат значително да понижат потенциалния риск от проблеми в процеса на покупко-продажба на имот

13:55 | 16.03.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Пет грешки, за които да внимаваме при първа инвестиция в имот

Независимо дали гледаме на покупката на първи дом като на инвестиция или като сбъдната мечта, при която се сдобиваме с първото си собствено жилище, това е сложен процес, свързан с много проучване и неминуемо с доза риск.

Подводните камъни могат да бъдат свързани с различни аспекти на покупката – от риска да платим по-висока от реалната цена, през това да купим имот с технически дефекти до потенциални юридически усложнения, свързани с документацията или статута и собствеността на жилището.

За да избегнем някои от тях американският оценител и консултант от пазара на имоти Кърт Уелс обръща внимание в своя блог на някои основни грешки, за които да внимаваме при покупката на първи дом.

Без значение дали сме професионални инвеститори или индивидуални купувачи процесът премиава през сходни етапи, при които трябва да имаме предвид следните фактори, които могат да повлияят значително на крайния резултат от инвестицията.

Вижте кои са петте грешки, за които да внимаваме при покупката на първо жилище.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Raboti
преди 13 години
От Коледа на 2007-а до 1-та седмица на януари 2008-а имотите в Плевен скочиха с 50 %. Около края на февруари 2008-*** хора купиха двустаен от 60 кв.м. на ул. Владимир Вазов - под ШЗО, с мазичка и таванче за 43000 евро.През лятото на 2008 хора купиха двустаен в Сторгозия за 39000 евро на висок етаж (не е на последния).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още