IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нужно е „драстично повишение“ на жилищното строителство в Англия

Очакват недостиг на 750 хил. жилища в Англия до 2025 г.

09:47 | 14.03.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Нужно е „драстично повишение“ на жилищното строителство в Англия

Англия може да отчете недостиг от 750 хил. жилища до 2025 г., като най-голямото разминаване между търсене и предлагане се очаква в Лондон, сочат прогнози на Института за проучвания на обществените политики (IPPR), цитирани от Bloomberg.

В Лондон се очаква дефицит от 325 хил. жилища, следван от Йоркшир и Хъмбърсайд в северната част на страната със 151 хил. жилища, се казва в доклад на института, базиран на официални данни на правителството за пазара на жилища.

„Великобритания трябва да строи още жилища“, казва Ник Пиърс, директор на IPPR.

„Ако темповете на жилищно строителство не се повишат драстично, ние ще бъдем изправени пред растяща жилищна криза. Независимо дали икономиката е силна или слаба, задава се сериозно разминаване между жилищното предлагане и търсене.“

Понастоящем цените се поддържат от недостатъчното предлагане на жилища за продан, въпреки че банките ограничават кредитите, а икономическото възстановяване е застрашено от най-голямото затягане на бюджета след Втората световна война, пише изданието.

Преди дни данни на Acadametrics Ltd. отчетоха ценови ръст от 0,3% през февруари. Английската централна банка остави непроменен основния лихвен процент миналата седмица на редкорно ниските 0,5%.

Пазарът в Северозападна Англия е единственият регион, който се очаква да отговори на търсенето с 40 хил. допълнителни жилища, казват от IPPR.

Броят на одобрените ипотеки във Великобритания се понижи с 29% през януари на месечна база до 28 500.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 2
Dom5577
преди 13 години
Такъв *** коментар до сега не бях чел никъде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
rosybabe
преди 13 години
Статията е *** защото недостига не се определя от това дали хората искат жилища и дали имат нужда а от това колко струват и дали се търсят. В Лондон има изкуствено надути цени защото има ограничение до къде може да се строи в околностите на Лондон а от там и напомпването на цените. В момента Ангиля е една от най-зъдлъжнелите държви на глава от населнението а и като обща съма на външния си дълг е в първите маста. Цената в момента на жилищата в Лондон е доста висока и не е по джоба на хората а то там и ниското търсене. Според мен като се има в предвид че Лондон е на 12м надморска височина и нещата които се случват в Япония аз лично очаквам Великобритания да изчезне от картата заедно със скъпите си жилища. 2012 наближава и вички природни катаклизми в последно време са просто предупреждение за токав кокво следва. Най-безопасното място на земята ще бъде западен сибир но аз ще остана в България която също ще пострада но не толкова колкото Япория, Англия, САЩ, и северозападна европа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
Боян
преди 13 години
Да да а в САЩ ще има недостиг от 5 милиона жилища към 2075 година, то бива *** статия немам думи, за България също може да пуснете, че към 2125 година когато тука ще живеят само *** същи има нужда от 1-2 милиона жилища.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още