IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Създават най-големия публичен ислямски тръст за имоти

Малайзийският фонд ще привлече близо 1 млрд. долара чрез публично предлагане тази година

16:15 | 11.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Създават най-големия публичен ислямски тръст за имоти

Малайзийската компания за имоти Axis REIT Management Sdn Bhd планира да листне най-големия в света ислямски инвестиционен тръст за имоти на стойност 988 млн. долара, за да отговори на търсенето за нови ислямски финансови продукти, пише Ройтерс.

Фондът, който се очаква да бъде листнат през второто тримесечие на годината, ще управлява 33 имота в три азиатски страни, сред които Австралия и Хонконг.

Стратегията на фонда ще бъдат инвестиции във висококачествени индустриални и бизнес паркове извън Малайзия, пише изданието, цитирайки източник близък до сделката, пожелал анонимност.

Axis REIT има и друг фонд, който развива дейност в момента и има подобен инвестиционен фокус – инвестиции в логистични и свързани с логистични имоти като складови и изложбени площи.

Някои от имотите на фонда са били купени и отдадени обратно под наем на австралийската Goodman Group, която от своя страна планира покупката на ING Industrial Fund, който има инвестиции в 450 имота в Австралия, Канада и Европа.

Инвестиционните тръстове за имоти от типа REIT (от англ. real estate investment trust , подобни на нашите АДСИЦ, бел. ред.) са сравнително нов клас активи на развиващия се пазар на имоти в Азия, въпреки че са добре познати на развитите пазари в континента като Сингапур и Австралия, пише изданието.

Тръстовете в Сингапур бяха тежко засегнати от кризата, но през последните месеци възстановиха част от изгубените си позиции.

В Малайзия този тип тръстове възвръщат популярността си с няколко мащабни листвания миналата година. Сред тях са Sunway и Capitamalls Malaysia Trust, които привлякоха съответно 450 млн. долара и 281 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още