IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво търсят купувачите на имот – локация, локация и... интернет

Две трети от британците биха се разколебали за покупка на жилище, ако то няма възможност за връзка с високоскоростен интернет, сочи анкета

17:31 | 09.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Какво търсят купувачите на имот – локация, локация и... интернет

Наличието на високоскоростен достъп до интернет се превръща във все по-важен фактор при избор на жилище във Великобритания, заради който известната на пазара на имоти максима „локация, локация, локация“ добива нов вид.

Доказателство за това е проектът на един от най-големите британски сайтове за имоти Rightmove, който обединява сили с British Telecom, за да добави индикация за наличието на високоскоростен интернет достъп към 1 млн. жилища в своята база данни.

Скоро сайтът ще предоставя и информация за интернет връзката за имотите, които предлага на страниците си, наред със стандартна информация като броя на спалните, най-близката метростанция, обзавеждане и др., пише британският източник Wired.

Според компанията нейните планове отразяват факта, че интернет скоростта в жилището се превръща във все по-съществен фактор, който влияе на намерението за покупка на жилище.

„Високоскоростният интернет се превръща в едно от най-важните, ако не и най-важното, съображения за бъдещите купувачи“, пише британският Telegraph, цитирайки неназовани източници, близки до сайта.

„Чрез обявяването на скоростта на връзката, заедно с всички други данни за имоти, купувачите ще могат да отсеят жилищата, които нямат високоскоростен интернет.“

Локация, локация и... интернет

Растящата значимост на високоскоростния интернет за британците се доказва и от проведена наскоро анкета от SP Review.

Според нея общо 68,8% от всички 733-ма анкетирани интернет потребители на Острова биха били разколебани от покупка на красива нова къща, ако тя няма инфраструктура за свързване с високоскоростен интернет.

Около 74% казват, че високоскоростният интернет е от „критично значение“ за ежедневието им вкъщи, а близо 50% казват, че биха платили повече за жилище с по-бърз достъп до интернет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още