IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хотелиери и ресторантьори в Банско с ръст в печалбите след ски-купата

Бюджетът за организацията на световната ски-купа е близо 5 млн. лв.

13:27 | 05.03.11 г. 1
Хотелиери и ресторантьори в Банско с ръст в печалбите след ски-купата

Седмица след финала на световната ски-купа хотелиери и ресторантьори в Банско отчетоха ръст в печалбите, предаде bTV.

По време на стартовете всички хотели са били пълни на 60 процента, а заведенията са били препълнени. В ресторантите оборотите са скочили двойно.

И докато бизнесът в Банско отчита възвръщаемост, посетители се оплакват от препълнените хотели и заведения. Улиците в малкото градче приличат на оживени булеварди, а българи се срещат рядко.

Бюджетът за организацията на световната ски-купа излезе близо 5 милиона лева. За сравнение, в Швейцария подобно състезание излиза 8 милиона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
TNO
преди 13 години
Туризма може да донесе на България така необходимите свежи пари.Трябва да се рекламира яко идващия летен сезон в страни като Дания,Норвегия,Швеция,Финландия,Холандия,Германия и Русия/Москва,Петербург,Каматка/там са важните за страната ни туристи.Масовия туризъм е изключително важен за България ,върху неговата основа можем да развием всички други /винен,културен,еко/.Не може и не бива с лека ръка да махнем Албена,Златни,Слънчев Бряг ,само защото там идвали бедняци ,това е абсолютно грешно и абдикирането на държавата от реклама за масовия туризъм,ще доведе до огромни загуби за цялата ни икономика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още