IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Изстива“ инвестиционната привлекателност на европейския пазар на бизнес имоти

Някои от по-новите пазари в Европа като Прага и Москва обаче предлагат привлекателни инвестиционни възможности

14:41 | 28.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
„Изстива“ инвестиционната привлекателност на европейския пазар на бизнес имоти

Пазарите на бизнес имоти в Европа предоставят по-малко атрактивна възвръщаемост за инвеститорите в сравнение с третото тримесечие на 2010 г., сочи последното издание на индекса за справедливата стойност на имотите на континента, публикуван от консултантската компания DTZ.

Много от ключовите пазари в Европа предоставят по-малко стойност на инвеститорите поради ценовата корекция, която отразява възстановяването на тези пазари, се казва в новия индекс за последното тримесечие на 2010 г.

По-голямата част от пазарите в Европа влизат в графа „горещи“ или „топли“, което значително намалява инвестиционните възможности, казват от компанията.

За сметка на това някои от по-новите пазари в Европа като Прага и Москва сега предоставят привлекателни инвестиционни възможности, тъй като вследствие на агресивната ценова корекция инвеститорите ще могат да се възползват от големия потенциал за ръст.

Наред с това Германия също се представя по-добре от останалите европейски страни, като предоставя по-големи възможности за ръст, сравнително висока доходност и ниска възвръщаемост от държавните облигации.

Броят на „горещите“ пазари в Европа според доклада на компанията се е понижил до 14 от 23 през предходното тримесечие, докато този на „студените“ пазари е нараснал до 34 от 14. По-голямата част от пазарите попадат в категория „топли“.

През последното тримесечие бе понижен също рейтингът на европейски пазари със силно задлъжнели икономики като Ирландия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още