IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на проблемни имоти в САЩ започва да се забавя?

Тази година ще бъде показателна накъде ще поемат продажбите на проблемни имоти в САЩ, смятат специалисти

13:33 | 25.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Пазарът на проблемни имоти в САЩ започва да се забавя?

Данни на Delta Associates и Real Capital Analytics сочат, че продажбите на проблемни имоти в САЩ може би се готвят да поемат в посока надолу.

Общият обем на продажбите на този тип имоти към момента е 175,3 млрд. долара в сравнение със 191,5 млрд. долара през октомври 2010 г. Това е най-ниското ниво от юни 2010 г.

Понижението започна още миналата пролет, смятат специалистите, въпреки че значително подобрение се очаква едва през следващата година.

Наред с това, 2011 г. ще бъде много показателна, тъй като все повече кредити трябва да бъдат рефинансирани, пише GlobeSt.

Тази година ще бъде решаваща също и за т. нар. „стресирани активи“, които се характеризират с по-краткосрочни проблеми, като кредити с настъпващ матуритет, фалирали наематели и др., но които има опасност да се превърнат в проблемни активи и да бъдат застрашени от отнемане.

„Големите проблеми в никакъв случай все още не са решени“, коментира Грег Лийш, изпълнителен директор на компанията за пазарни проучвания в областта на имотите Delta Associates.

Въпреки това, предвид ситуацията по това време миналата година, секторът на бизнес имотите вече отчете значителен прогрес.

Лийш казва, че са го критикували, че е определил пазара на проблемни имоти като "навлизащ в плато", но според него това наистина се случва.

„И аз съм определено оптимистичен, че вече ще продължим със спада на проблемните имоти.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още