IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондът Sofia Property ще съществува поне до септември 2012

Първоначалните планове предвиждаха фондът да продаде активите си у нас до септември 2011 г.

13:07 | 23.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Фондът Sofia Property ще съществува поне до септември 2012

Инвестиционният фонд Sofia Property Fund Limited (преди Lewis Charles Sofia) съобщи, че е решил да удължи периода на съществуване на компанията до 27 септември 2012 г.

Това бе крайната дата на периода от седем години, който бе заложен в първоначалния проспект на фонда през 2005 г.

В него се казваше, че фондът се учредява за период от максимум седем години, като плановете на компанията бяха да реализират всичките си активи до края на шестата година, която изтича през септември 2011 г.

Ако това бъде постигнато, фондът ще бъде ликвидиран в края на шестата година, като директорите могат да решат да добавят максимум една година към живота на фонда, сочи първоначалният проспект.

Днес от фонда обявяват планове да удължат периода до септември 2012 г., като след това фондът може да бъде удължаван единствено със специална резолюция на не по-малко от две трети от акционерите.

Sofia Property Fund е един от значимите фондове за инвестиции в имоти в България, които се търгуват на Лондонската борса. Той има няколко терена в различни частни на страната като Долна баня, Банско, Говедарци, Пловдив и София. Върху някои от тях той бе стартирал проекти за жилищни и ваканционни комплекси.

В средата на миналата година бе обявено, че компанията смята да прибегне до продажба на активи, за да финансира своята дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още