IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България 13-та по популярност сред британските купувачи на имот в чужбина

Страната ни е привлякла 1,3% от всички търсения за имот в чужбина в популярен британски сайт през януари

11:28 | 23.02.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
България 13-та по популярност сред британските купувачи на имот в чужбина

Страната ни се нарежда на 13-то място в нова класация на страните, към които британските инвеститори в чуждестранни имоти проявяват най-голям интерес през януари. Това сочат данни на Rightmove Overseas и Moneycorp.

Българският пазар е привлякъл 1,3% от търсенията на имоти в чужбина, направени на сайта на Rightmove Overseas през януари, като техният брой се е увеличил с 40,5% спрямо декември.

Испанският пазар все още заема водещата позиция с 21,46% от всички търсения.

Общият брой на търсенията се е увеличил с рекордните 55,3% спрямо предходния месец.

Австралия, Нова Зеландия и Канада се отчели най-големите ръстове в търсенето през януари, нараствайки съответно със 114%, 91% и 80%.

Австралия за пръв път влиза в топ 5 на най-популярните чуждестранни дестинации, към които британците проявяват интерес за покупка на имот.

За повишения интерес към чуждестранните покупки принос имат и мащабна телевизионна рекламна кампания, която Rightmove Overseas, както и лошото време във Великобритания, обяснява Робин Уилсън, директор Чуждестранни пазари в компанията.

„С инфлацията и страха от загуба на работата, които засягат потребителското доверие, силен икономически попътен вятър кара много хора във Великобритания да търсят възможности за емиграция или покупка на имоти в чужбина“, коментира Дейвид Кърнс, мениджър от Moneycorp.

„Ръстът на интереса към имоти в Австралия кореспондира със скорошно проучване на Moneycorp, което я установи като любимата дестинация за британците, мечтаещи за ново начало“, добавя той като обяснява, че силният австралийски долар обаче прави разходите за британците по-високи и всяка покупка или превод на пари трябва да се планира внимателно още от ранен етап.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
rosybabe
преди 13 години
Да купуват в България че след година като потъне Англия, ако оцелеят ще си скубят косите колко са били *** и самовлюбени. То и с това ново строителство едва ли може да се нарече инвестиция че сградите се разрушават още преди да имат акт 16, но все пак ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още