IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глобалният пазар на офис площи върви неотклонно към стабилизация

Повечето региони по света ще отчетат лек капиталов ръст в офис площите между 2011 и 2015 г.

09:38 | 23.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Глобалният пазар на офис площи върви неотклонно към стабилизация

Перспективите пред пазарите на бизнес имоти по света ще зависят от конкретния курс на развитие на двустепенния процес на възстановяване в световната икономика, който тече в момента, се казва в проучване на DTZ.

Прогнозите за силен ръст на БВП в по-голямата част от Азия и в страните от Центрлна и Източна Европа (ЦИЕ) ще доведат до силно наемно търсене. На свой ред това е предпоставка за силен ръст в наемните нива и капиталовите стойности.

За разлика от тях обаче забавянето във възстановяването в еврозоната, където се наблюдава по-бавен ръст на БВП, ще доведе до по-малки ръстове в наемите и капиталовите стойности.

Според компанията повечето региони по света ще отчетат лек капиталов ръст между 2011 и 2015 г. Моделът на възстановяването ще бъде повлиян от настоящата несигурност в икномиката, финансовите пазари и в областта на регулаторните политики.

Според DTZ през следващите пет години наемният ръст ще бъде основният двигател на повишението на капиталовите стойности, тъй като последващо свиване на доходността е малко вероятно. В тази връзка общата възвръщаемост ще бъде водена от настоящия приход от наем, особено що се отнася до западноевропейските пазари.

Прогнозите са базирани на световен ръст на БВП от средно 3,8% на година между 2011 и 2015 г.

Офис наемите се влияят в най-голяма степен от вариациите в БВП в Токио, Хонконг и Франкфурт, и в по-малка степен – в Париж, Лондон и Сингапур, като най-малък е ефектът в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още