IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекорден брой търговски обекти затворени в Атина

Общо 65 хил. магазина са затворили в Гърция за 13 месеца, 25% от тях са в Атина

17:54 | 22.02.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Рекорден брой търговски обекти затворени в Атина

Общо 65 хил. търговски обекти за били затворени и 100 хил. души са загубили работата си в Гърция през последните 13 месеца.

От тях 25% са били затворени в широкия център на гръцката столица Атина, сочат данни на Търговския регистър в Атина, цитирани от Гръцката информационна агенция.

Основната причина за затваряне е неспособността на собствениците да покриват наемите на обекта, които представляват най-големият оперативен разход за магазина.

През последните три месеца наемите на търговските площи в централната част на Атина са започнали да се понижават, като този спад достига до 30% в някои локации, пише изданието.

Данните за обектите включват магазини, разположени само на приземния етаж в сгради в центъра на Атина, като тези на по-горни етажи не са включени.

От страна на наемателите се наблюдава тенденция стандартният договор за наем между тях и собственика на магазина да бъде подменян с индивидуално споразумение между двете страни, което е базирано на оборота на магазина. Според него собственикът получава дял от оборота на обекта, който варира между 20 и 25%, се казва в съобщението.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
slavkovrr
преди 13 години
Същото ни чака и в София през тази година!Имало увеличение на търсенето на магазини?!! Да да, ама не!!Явно не си се разхождал по центъра на София!!И колегата го е написал правилно!!Какво и на кого ще продават "прииждащите" гръцки търговци?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
pecan
преди 13 години
нека дойдат маляките има магазини за отдаване да ги видим само как ще печелят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Ogibogi
преди 13 години
Не се притеснявайте за тия търговци, насочили са се към България. Има увеличение на търсене на магазини в София...това допълнително ще увеличи източването на пари от България посока Гърция. Трябва да се вземат мерки от наша страна за ограничаване на такива гръцки-кухи инвестиции в сферата на потреблението.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още