IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай строи луксозен курорт в Бахамите за 2,6 млрд. долара

Инвестицията във ваканционното селище се очаква да увеличи с до 10% БВП на Бахамите

11:05 | 22.02.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Китай строи луксозен курорт в Бахамите за 2,6 млрд. долара

Китай е започнал строителството на ваканционно селище в Бахамите, като инвестицията в него се оценява на около 2,6 млрд. долара.

Това е поредната стъпка от страна на китайските държавни строителни компании, които търсят начини да разширят своето икономическо присъствие извън страната, пише BBC.

Проектът е обявен за най-големия от своя вид в Карибския басейн и се финансира изцяло от китайски компании.

Името на ваканционното селище е Баха Мар. То ще включва четири хотела, голф игрище и най-голямото казино в Карибския басейн. Откриването на курорта е насрочено за декември 2014 г.

Проектът ще се финансира от Export-Import Bank of China, а китайската държавна строителна компания China State Construction ще участва в изграждането му.

Туристическата индустрия в Карибите бе засегната от световната финансова криза, но междувременно китайските държавни компании успяха да засилят присъствието си в региона.

Очаква се проектът за ваканционното селище да помогне допълнително за възстановяването на региона от кризата. Заради големите си мащаби се очаква той да създаде над 8 хил. работни места във всички сектори на туристическата индустрия.

Оценки на участващите в реализацията му китайски компании показват, че местният брутен вътрешен продукт може да се увеличи с до 10% благодарение на ваканционното селище.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още