IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мадрид във фокуса на международните инвеститори в имоти

Инвестициите в офис площи в Мадрид нарастват с 14% до 700 млн. евро през 2010 г.

09:35 | 22.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Мадрид във фокуса на международните инвеститори в имоти

Интересът от страна на международните инвеститори в офис площи доведе до ръст от 31% в сделките през 2010 г. в сравнение с повишение от едва 2% през 2009 г., сочи доклад на Savills.

От компанията цитират глобални инвеститори като SEB, WP Carey и Continental Property, които са спомогнали за съживяването на пазара, като предпочитанията са насочени предимно към сделки за продажба с обратно наемане за дългосрочен период.

От Savills уточняват, че профилът на купувачите на по-мащабни портфейлни транзакции винаги е свързан с институционални фондове, като някои от тях постигат начална доходност от между 6,5 и 7% от направените сделки.

Според доклада по-малките по мащаб сделки също се адаптират добре към инвестиционните обеми, като инвеститорите при този тип продажби целят доходност от между 4,5 и 6%.

Общият обем от инвестициите в сегмента през 2010 г. е достигнал 700 млн. евро, което е ръст от 14% спрямо 2009 г.

„Растящият интерес към Мадрид от страна на чуждестранните инвеститори е окуражаващ, въпреки че националните инвеститори продължават да са активни и доминират пазара, както като купувачи, така и като продавачи”, коментира Луис Еспадас, директор Капиталови пазари в офиса на Savills в Мадрид.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още