IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ограниченото предлагане вдига цените на британските имоти

Броят на жилищата, обявени за продан през февруари, е най-малкият за последните две години

09:50 | 21.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Ограниченото предлагане вдига цените на британските имоти

Оскъдният брой нови оферти за продан на жилища във Великобритания вдигна цените на имотите за втори пореден месец през февруари. 

Средните ценови нива се покачват с 3,1% на месечна база и достигат 230 030 британски лири, след като през януари се повишиха с 0,3 на сто. Това показва месечното проучване на оператора на най-големия сайт за недвижими имоти в страната Rightmove Plc.

От тях става ясно, че през последните 12 месеца цените на жилищата са останали почти непроменени, като са се вдигнали с 0,3% спрямо миналия февруари.

Данните на Rightmove се базират на допитване до над 121 хил. продавачи на жилища в страната, което покрива около 90% от активните оферти на пазара. Броят на жилищата, обявени за продан през февруари, е най-малкият за последните две години.

Според експертите на Rightmove застоят в ипотечното кредитиране през тази година и слабата активност на пазара ще държат ценовите нива в по-тесен интервал през тази година.

След двата поредни дни на ръст британската лира поевтинява с 0,1% срещу щатския долар днес, като към 9:45 ч. българско време една лира се търгува за 1,6223 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още