IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон пръв в света по приходи от търговия на дребно през 2010

Лондон е генерирал над 64 млрд. паунда от продажби на нехранителни продукти, води и при интернет пазаруването с 10 млрд. паунда

15:29 | 17.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Лондон пръв в света по приходи от търговия на дребно през 2010

Лондон изпревари Токио, Ню Йорк и Париж и се превърна в града с най-големи приходи от търговия на дребно в света през 2010 г., сочи ново проучване.

То е проведено от Британския център за проучвания на търговския сектор и обхваща 22 международни търговски дестинации.

Според анализа, поръчан от сайта за ценови сравнения Kelkoo, Лондон е генерирал 64,2 млрд. паунда от нехранителни покупки през 2010 г., пише Ройтерс.

„Ключът за успеха на Лондон изглежда, че е качеството и количеството на предлаганите магазини, в комбинация с оборотите, генерирани от огромния брой туристи, които преминават“, коментира Крис Симпсън, маркетинг директор на Kelkoo.

Общо 26 хил. магазина на територията на Лондон предлагат 138 от 250 световни водещи марки. За сравнение, средният брой на марките в градовете, включени в проучването, е 90.

Лондон привлича около 14,1 млн. международни туристи, което е с около 4 млн. повече в сравнение с втория град в класацията.

Наред с това Лондон е водещ и по отношение на интернет пазаруване с продажби на стойност 9,9 млрд. паунда за 2010 г.

Токио се нарежда на второ място в цялостната класация с общ обем на продажбите от 61,4 млрд. паунда, изпреварвайки Ню Йорк с 47 млрд. паунда и Париж с 46,6 млрд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още