IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават мол в Букурещ на една трета от цената, на който е закупен

City Mall е обявен на търг за 33 млн. евро в сравнение с над 103 млн. евро, платени за него през 2006 г.

17:12 | 16.02.11 г. 5
Автор - снимка
Създател
Продават мол в Букурещ на една трета от цената, на който е закупен

Търговският център City Mall в Букурещ бе обявен за продан от ликвидатора Casa de Insolventa Transilvania на цена от 33 млн. евро.

Молът бе първият търговски център в Букурещ, който обяви фалит в края на 2010 г.

Цената, на която е обявен, е в пъти по-ниска в сравнение със сумат от 103,5 млн. евро, която австралийският инвестиционен фонд APN UKA плати за мола през 2006 г., пише Mediafax.

В момента директен собственик на мола е Victoria Holding, който трябва да преструктурира задължения на обща стойност 73 млн. евро.

Различни източници посочват, че няколко инвестиционни фонда и компании за имоти са проявили интерес към търга, който ще бъде организиран за продажбата. Наскоро управлението на центъра бе поето от Coldwell Banker Affiliates, която има за задача да оптимизира организацията и операциите на мола.

Консорциумът от банки, финансирал проекта, трябва да си възстанови задължения от около 41 млн. евро от Victoria Holdings. Сред тях най-голям дял има UniCredit Bank Austria с близо 36 млн. евро.

Наред с това няколко бизнес партньори на собственика на мола имат задължения от близо 33 млн. евро, които трябва да бъдат погасявани.

City Mall има обща площ от 38 хил. кв. м, от които 19 хил. кв. м са отдаваема площ.

През май миналата година бе обявен и първият фалит на мол в Румъния - Tiago Oradea в град Орадя, който бе обявен за продажба на търг с начална цена от 35,5 млн. евро, или половината от инвестираните средства с него .

През юни Mediafax съобщи, че той е продаден за 30,5 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 0
stoian777
преди 13 години
С всичко съм съгласен, но аз мисля, че основното за нашата страна е това, че ние сме с ниски заплати, голяма безработица, високи цени дори и за западноевропейците, мафия и изнудвания заедно с рекета и от тук е нашата ниска покупателна сила, а от там и фалити и загуби. Все пак мисля, че работищите магазини по централната част и в моловете са перачници на така наречените мръсни пари. От тук можем и да си направим и извода колко още мръсни сделки се правят и в момента, а и да незабравяме и парите от наркотици и проституцията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 0
Ogibogi
преди 13 години
Ще започне отлив на търговци от МОЛ-овете...финансовото положение на магазините е плачевно, работят на загуба вече 2 години, а 2011 ще бъде още по-лоша...колкото и да свалят наемите, това не помага. Няма потребление, а един магазин трябва да подържа асортимент, наличности, персонал и т.н.за това са нужни средства. Просто прекалиха със строителството на МОЛ-ове, не си ли правят дългосрочни планове?! Явно в България няма държавна политика за такива неща, щом се смята това за инвестиция!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 0
stoian777
преди 13 години
Ааааааа аз не бързам много, много ама фактите когато говорят и боговете мълчат. А фатите в момента саааааааааа....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 7
абитуриент
преди 13 години
Не бързай - банките са РАЦИОНАЛНИ играчи и едва ли ще се навият да продават под обезпечение......!!!!....Във всички случай става много интересно обаче.....!!!!????....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 0
stoian777
преди 13 години
Ааааааааааааа можело значи и на загуба да се продава. Да, да, дааааааа сега и в България ще започне този много, много готин БИЗНЕС. Но все пак аз си мисля, че тук положението ще е още по трагично от братска Ромъния. Ха сега брокерчета велики да Ви видим какво ще пишете тук в този сайт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още