IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищните цени в Германия нараснаха с 1,5% през последното тримесечие

Жилищните цени в страната отбелязаха скромен ръст през последното десетилетие, като в голяма степен избегнаха волиталността на пазари като Испания или Великобритания

15:18 | 16.02.11 г.
Жилищните цени в Германия нараснаха с 1,5% през последното тримесечие

Жилищните цени в Германия отбелязаха ръст през четвъртото тримесечие на 2010 година благодарение на икономическото възстановяване и подобряващите се условия на трудовия пазар, сочат данни, цитирани от Ройтерс.

Цените на жилищата, обитавани от собственици, са нараснали през тримесечието с 1,5% на годишна база, сочат данни на асоциацията на германските ипотечни кредитори VDP, след увеличение от 1,4% през предходното тримесечие.

Ръстът е най-силният от четвъртото тримесечие на 2008 г. насам. Спрямо предходното тримесечие е регистрирано увеличение от 0,6%.

„Предвид благоприятното развитие на трудовия пазар очакваме цените на жилищата, обитавани от собственици, да постигнат още умерен ръст“, казва генералният мениджър на VDP Йенс Толкмит.

Ръстът на германската икономика се забави през четвъртото тримесечие.

Делът на хората, които живеят под наем в Германия, е по-висок в сравнение с други страни в Европа. Жилищните цени в страната отбелязаха скромен ръст през последното десетилетие, като в голяма степен избегнаха волиталността на пазари като Испания или Великобритания.

Данните на VDP, които се базират на наеми и продажни цени на над 500 хил. еднофамилни къщи и апартаменти, сочат, че цените в страната са нараснали с над 8% от 2003 година насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още