IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиционният интерес към имоти в Европа се покачва

Голяма част от глобалните инвеститори в имоти смятат присъствието си на Стария континент за много важно, коментират специалисти

11:40 | 07.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Инвестиционният интерес към имоти в Европа се покачва

Интересът на инвеститорите по света към „ някои интересни възможности“ на пазара на имоти в Европа се покачва. Това е мнението на Жан Ламот, президент на компанията CBRE Investors, цитиран от сп. PropertyEU.

Европа представлява приблизително 35% от обема от активи, които компанията управлява, на обща стойност 35,7 млрд. долара (26,6 млрд. евро).

„Исторически присъствието в Европа е много важно и аз виждам потенциал това да се увеличи“, казва той.

Той коментира, че пазарът на имоти в Европа предлага някои интересни възможности, от които инвеститорите са склонни да се възползват.

Неговото изказване идва в момент, в който инвестиционният сегмент на бизнес имоти на континента отчита стабилизация, а обемите от инвестиции се повишават.

Данни на консултантската компания DTZ сочат, че инвестициите в бизнес имоти в Европа през 2010 г. са регистрирали ръст от 53% в сравнение с 2009 г. Така общият обем за миналата година е достигнал 95,9 млрд. евро, спрямо 62 млрд. евро година по-рано.

Според доклада този възходящ тренд ще продължи и през 2011 г. За тази година се прогнозира нивата да достигнат 123 млрд. евро, което ще бъде повишение от 28% спрямо 2010 г.

От друга консултантска компания - CBRE пък отчитат, че през последното тримесечие на 2010 г. инвестициите са отбелязали най-големия си обем от началото на 2008 г. досега, като са достигнали 35,8 млрд. евро, или годишен ръст от 27%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:42 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още