IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Листване на борсата пренареди бюджетите за реклама на посредниците в Румъния

В края на януари Румъния ще листне на борсата своя държавен компенсационен фонд за имоти

13:48 | 20.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Листване на борсата пренареди бюджетите за реклама на посредниците в Румъния

Няколко инвестиционни посредника в Румъния са заделили рекламни бюджети на стойност хиляди евро, за да си осигурят място до резултатите за държавния Фонд за имоти (на рум. Fondul Proprietatea) в Румъния при търсене в Google, пише ZF.

Големият залог за тях са комисионите при търговия с акции на фонда, когато те започнат да се обменят на борсата, след като фондът бъде листнат в края на януари.

При търсене на „Fondul Proprietatea“ в Google в момента има няколко посредници като Ieba Trust, Estinvest, Prime Transaction, Tradeville и Goldring, които са добре позиционирани сред първите резултати в търсачката, още преди официалната страница на фонда, пише изданието.

Услугата за реклама на клик AdWords на Google позволява на тези компании да се промотират редом с най-горещата тема в момента – Фондът за имоти.

Наред с това някои от посредниците са създали собствени страници, свързани с фонда, което им помага да се изкачат още повече в класацията с резултатите при търсене.

Листването на държавния фонд за имоти в Румъния се очаква вече няколко години, като специалисти смятат, че то ще съживи търговията на борсата в Букурещ тази година.

Фондът се очаква да бъде листнат на 25 януари, като през последните три години чрез Централния депозитар са били изтъргувани акции, представляващи над 52% от неговия капитал. Стойността на тези сделки е повече от 600 млн. евро.

По информация на фонда той е създаден през 2005 г. от румънското правителство, за да компенсира лицата, „чиито активи бяха насилствено отчуждени от бившия комунистически режим“. По данни на компанията мениджър на фонда Franklin Templeton Investment Management Limited към 31 август 2010 г. неговата нетна стойност на активите бе 3,4 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:30 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още