IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белгийската WDP ще развива портфолио от логистични площи в Румъния

Дейността на компанията в Румъния ще бъде финансирана чрез заем от 75 млн. евро от Европейската инвестиционна банка

11:38 | 13.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Белгийската WDP ще развива портфолио от логистични площи в Румъния

Белгийската инвестиционна компания Warehouses De Pauw (WDP) обяви, че стартира развитието на своето портфолио от логистични и складови площи в Румъния.

Новината следва споразумение за финансиране на стойност 75 млн. евро с Европейската инвестиционна банка, което цели да подпомогне експанзията на компанията в Румъния.

WDP ще използва финансирането за развитието на логистични и индустриални центрове на терените в Румъния, които компанията бе закупила още преди няколко години. Тя вече е сключила своя първи договор за отдаване под наем в бъдещия комплекс от 5 хил. кв. м в Питещ, на около 120 км. западно от Букурещ. Наемател е италианското подразделение на германската Röchling-Automotive, AG&Co.

През 2007 г. WDP избра Румъния за следваща фаза за разширяване на дейността си. Там тя ще оперира чрез своето 51% дъщерно дружество WDP Development RO.

Компанията проучваше и българския пазар за евентуално развитие на проекти, но в крайна сметка избра северната ни съседка поради „по-големите възможности, които румънският пазар предлага в сравнение с българския“, обясниха тогава от WDP за Investor.bg.

През последните три години WDP Development RO придоби 10 терена с обща площ от близо 850 хил. кв. м в Констанца, Питещи и Плоещ.

По думите на изпълнителния директор на компанията Юст Увентс WDP бе предприела „изключително предпазлив“ подход по отношение на дейността си в Румъния, поради „икономическите обстоятелства през последните години“. Затова тя е предпочела да изчака, докато подпише договор за наем, преди да започне строителството на своя комплекс.

WDP специализира в изграждането, развитието и отдаването под наем на полуиндустриални и логистични площи, складове и офиси. Нейното портфолио включва имоти с обща площ от над 1,2 млн. кв. м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още