IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индийска група купи лондонския Grosvenor House Hotel за 470 млн. лири

Хотелът е открит първоначално през 1929 г. на мястото на знаменития Grosvenor House, а сега е един от най-шикозните и красиви хотели в Лондон

16:54 | 05.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Индийска група купи лондонския Grosvenor House Hotel за 470 млн. лири

Британската банка Royal Bank of Scotland продаде един от най-известните лондонски хотели - Grosvenor House Hotel, на индийската бизнес група Sahara India, съобщи РИА Новости. Това е първият бизнес проект на индийската група във Великобритания.

Хотелът е открит първоначално през 1929 г. на мястото на знаменития Grosvenor House, който е бил един от най-големите частни домове в Лондон и е бил собственост на херцог. Grosvenor House става първият в Лондон хотел под бранда JW Marriott Hotel. Сега той е един от най-шикозните и красиви хотели в града.

Индийската бизнес група е купила сградата за 470 млн. лири и възнамерява да направи в нея нови ресторанти и нощен клуб. Хотелът ще се управлява съвместно от групата Sahara и Marriott International.

Ръководителят на Sahara Group Субрата Рой Сахара отбелязва, че покупката на хотела е първата крачка към „големите планове за експанзия“ на групата.

„Освен придобиването на Grosvenor House, Sahara възнамерява да използва Лондон като място за стартиране в международен мащаб на наши нови бизнес-структури“, коментира Сахара, без да уточнява за какви именно планове става въпрос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още