IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Все повече принудително отнети имоти излизат на румънския пазар

Сред отнетите имоти са парцели, жилищни, търговски и индустриални имоти от собственици, които не са в състояние да обслужват ипотеките си

13:31 | 05.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Все повече принудително отнети имоти излизат на румънския пазар

Банките в Румъния ще се опитат да продадат над 1000 имота – жилища, апартаменти и парцели, в първия месец от годината, сочат румънските медии.

Сред имотите, които ще бъдат обявени за продан, са и отнети търговски и индустриални имоти от собственици, които не са в състояние да обслужват ипотеките си.

Броят на принудително отнетите имоти и вещи се покачи значително през последната година, като всеки месец се появяват все повече обяви за продан, тъй като все повече проблемни длъжници се добавят към списъците на кредиторите, пише ZF.

Още през септември миналата година бе съобщено, че някои банки в северната ни съседка са се превърнали в истински брокери на имоти, тъй като са оформили отделни секции на своите сайтове, на които обявяват за продажба множество отнети имоти.

Banca Transilvania има най-много такива обяви на своя сайт, на който могат да бъдат проследени и някои от търговете, организирани в края на миналата година.

Техният брой е над 350, като около 180 са къщи и апартаменти, а други 130 – парцели.

BRD има 326 обяви за продажбата на жилища, парцели и търговски обекти. Сред тях са и луксозни имоти като апартамент в центъра на Букурещ, който е обявен на цена от 1,4 млн. румънски леи (около 330 хил. евро).

Сред отнетите имоти са и няколко парцели, жилища и дори заводи на стойност над 1 млн. евро, като те са най-трудни за продажба предвид ниската динамика на пазара на имоти. Според специалистите един отнет имот се продава средно след три до пет организирани търга.

В края на миналата година бе обявено, че въпреки многобройните търгове за имоти са били осъществени едва няколко продажби, тъй като банките отказват да предлагат отстъпки над 25% от първоначално обявената цена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:08 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още