IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Осигуриха терен за столичното френско училище „Виктор Юго“

С няколко други решения на правителството днес три общини - в Берковица, Елхово и Ямбол, получиха безвъзмездно за управление имоти от държавата

13:14 | 23.12.10 г.
Осигуриха терен за столичното френско училище „Виктор Юго“

Правителството даде съгласие Франция да придобие безвъзмездно право на строеж върху терен частна общинска собственост в София, съобщи пресслужбата на кабинета.

Теренът, необходим за построяване на собствена сграда на френското училище „Виктор Юго“, се намира в район „Студентски“ и е с площ 10,5 дка.

С приемането на решението кабинетът изпълнява ангажимента си по междуправителствената спогодба с Франция, който е да съдейства за предоставянето на подходящ терен или сграда за училището, посочват от пресслужбата.

С няколко други решения на правителството днес три общини - в Берковица, Елхово и Ямбол, получиха безвъзмездно за управление имоти от държавата.

От Регионалния инспекторат по образованието в Монтана е отнет имот - бивше оздравително училище в Берковица, и е предоставен на Община Берковица. Местната власт има намерение да използва материалната база за изграждането на център за работа с деца.

Община Елхово получава част от третия етаж на административната сграда на ул. "Индже войвода" 2 в града. Офисите ще се използват за подобряване на административните услуги, предлагани от общината.

Имотът за Община Ямбол е една втора идеална част от самостоятелен обект, намиращ се в сградата на ул. "Търговска" 2. Общината е собственик на другата идеална част и поемането на цялостното управление на обекта ще позволи неговото ефективно стопанисване и поддържане.

Правителството е обявило днес за частна държавна собственост имот на ул. "Марица" в Шумен с площ от 89 468 кв. м. На него има построени 24 сгради. През юли тази година теренът е отнет поради отпаднала нужда от Министерството на отбраната и е загубил характера си на публична държавна собственост. Сега имотът се предоставя за управление на областния управител на Шумен.

Кабинетът също така е възложил на директора на РИОСВ - Велико Търново да сключи договор за покупка на имот в полза на държавата, който да бъде предоставен за управление на МОСВ. Имотът се намира в с. Вонеща вода и е с площ 1485 дка. МОСВ е собственик на две постройки в него, а теренът е на Община Велико Търново. Общинският съвет е взел решение за продажбата на цена 37 030,54 лв. с ДДС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още