IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Carrefour отново се замисли за IPO на подразделението си за имоти

Френската верига ще вземе решение за дъщерното си дружество за имоти през първата половина на следващата година

12:19 | 16.12.10 г.
Carrefour отново се замисли за IPO на подразделението си за имоти

Френската търговска верига Carrefour ще реши през първата половина на следващата година дали да отдели в самостоятелна компания подразделението си за имоти или да направи първично публично предлагане (IPO) за нея, пише френският вестник Les Echos.

Това е част от опитите на втората по големина търговска верига в света по продажби да подобри резултатите си, след като тази година вече направи две предупреждения за печалбата.

През миналата година управлението на компанията пое Ларс Олофсон, бивш мениджър на Nestle, със задачата от акционерите Colony Capital и Groupe Arnault да промени по-слабите от очакванията резултати на компанията.

„Според няколко източника компанията е започнала да работи по тази сделка отново и решението ще бъде взето през първата половина на 2011“, пише вестникът, цитиран от Ройтерс.

Carrefour Property е създаден през 2004 г. и притежава по-голямата част, но не всички, от магазините и терените на веригата в пет държави. Тя се оценява на около 11 млрд. евро. Включва 275 хипермаркета и 500 супермаркета, според информацията на вестника.

Още през 2007 г. френската компания обяви планове за осъществяване на първично публично предлагане на дъщерното си дружество за имоти, но по-късно заяви, че не бърза с IPO-то и възнамерява да чака по-добри пазарни условия. През 2008 г. тя съобщи, че възнамерява да превърне имотите във втория си основен бизнес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още