IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БАН: Имотите са в основата на всички атаки срещу академията

Академията отговоря на изказването на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, че БАН не стопанисва имотите си добре

08:30 | 11.12.10 г.
БАН: Имотите са в основата на всички атаки срещу академията

Имотите на БАН са в основата на всички атаки срещу академията. Това се посочва в открито писмо на ръководството на Българската академия на науките във връзка с изказване на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов по време на парламентарния контрол вчера, че БАН не стопанисва имотите си добре.

От БАН посочват, че констатациите в доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция опровергават подобни информации.

От академията допълват, че в 95 процента от тези имоти са настанени звената на БАН.

„Винаги се говори около имотите на БАН, по повод на имотите на БАН, колко струват имотите на БАН, но не и за науката в БАН, не и за проектите, не и за международното признание”, пише в откритото писмо, цитирано от Dnes.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
tonitov
преди 13 години
След 90-та се видяха постиженията на нашата наука например в земеделието, никакви, всичко внос ,от семена, торове и препарати до продукти, тя- развойната им дейност и преди 90-та никой не я търсише защото не разбираха това което преписват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още